Organisatie Transformatie

Waardevolle Verandertrajecten & Coaching

Maatschappelijk impact maken? Met mijn prikkelende strategieën bied ik samenspel en samenspraak in vooruitstrevende organisaties van nu, om van betekenis te zijn én te blijven in de wereld van morgen.

Sannesmeedt - verbinding

Herken jij dit?

Dit levert het je op

Voor wie is organisatie transformatie?

Van betekenis zijn en bezield werken in je organisatie. Gaan doen wat er écht toe doet. Je doel bereiken met betere resultaten én gemotiveerde medewerkers.

Heb jij dat al voor elkaar? Je bent leider (directeur/ bestuurder/ manager) van een vooruitstrevende organisatie die een positieve bijdrage wil leveren aan de samenleving.

Je bent niet de enige organisatie die deze ambitie heeft. In de veranderende wereld bewegen we van een economie die draait om eigenbelang, winst en individualisme naar een economie die draait om echte verbinding, autonomie en zingeving. Bij deze verschuiving past een andere manier van werken en inrichting van organisaties. 

Een fundament dat aansluit op waarden van zowel het individu als het collectief. Organisaties die meegroeien en zichzelf blijven doorontwikkelen blijven bestaan. Degenen die alles blijven doen zoals ze het altijd gedaan hebben en waarbij het systeem leidend is krijgen het moeilijk of verdwijnen.

Sannesmeedt - verbinding

Ervaring

Met een stevige basis bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde en ruim 10 jaar werkervaring bij vele (semi) overheidsorganisaties op alle niveaus heb ik veel ervaring opgedaan op het in beweging krijgen van mensen en organisaties.

Voorbeelden van organisaties zijn: Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Rijkswaterstaat, Havenbedrijf Rotterdam, Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 en Provincie Overijssel.

Als adviseur, trainer en procesbegeleider lag mijn expertise bij organisatieontwikkeling, samenwerkingsvraagstukken en omgevingsmanagement.

Opleidingen

Systemisch Coach i.o. (Bert Hellinger Instituut), verschillende cursussen gericht op (persoonlijk) leiderschapsontwikkeling en procesmanagement (o.a. bij Adviestalent Academy – Twynstra Gudde en Erasmus Universiteit Rotterdam), Master Sociale Planologie & Bachelor Bestuurskunde. Meer informatie vind je op mijn LinkedIn. 

Advies en coaching voor organisaties

'Samen Smeden'

Organisatie transformatie

Tijdsinvestering: 3 tot 6 maanden

Dit programma is bedoeld voor leiders die het hogere doel van hun organisatie willen ontdekken en hier woorden aan willen geven. En die daarnaast de behoefte hebben aan een routekaart om de organisatie succesvol te transformeren. Het uitvoeren van het plan wil de organisatie zelf doen. Wil je hier ook begeleiding bij? Kies dan het programma van 6 maanden.  

Duur

3 tot 6 maanden (indicatief)

Investering

Prijs op aanvraag. Offerte op maat volgt na intake.

Opbouw van het programma

'Het Geheim van de Smid'

Organisatie transformatie

Tijdsinvestering: 6 tot 12 maanden

Dit programma is het totaalprogramma dat voorziet in groei en transformatie van organisatie, team en individu. In tegenstelling tot het programma ‘Samen Smeden’ wordt hiermee niet alleen een succesvolle gedragen routekaart ontworpen, maar ook uitgevoerd. Op weg gaan naar een verbonden organisatie en betere resultaten mét gemotiveerde medewerkers.

Duur

6 tot 12 maanden (indicatief)

Investering

Prijs op aanvraag. Offerte op maat volgt na intake.

Opbouw van het programma

Over organisatieontwikkeling & (persoonlijk) leiderschap

Waar wil jij het verschil mee maken?

Ik ben er als strategisch sparringpartner voor de koplopers, de andersdenkenden, de revolutionairen die op durven te staan. Die er klaar voor zijn om hun positie claimen, een eigen verhaal willen uitdragen en de urgentie voelen om tot actie over te gaan. Voor leiders die weten dat verandering begint bij één persoon met een missie. Hiervoor bied ik een uitdagend, compleet organisatieontwikkeling en -coachingsprogramma aan van 3 of 6 maanden die de organisatie onomkeerbaar transformeert. Voor een organisatie die om nieuw leiderschap vraagt. Niet van bovenaf, maar van binnenuit.

Over verandering

Verandering gaat in eerste instantie meestal gepaard met weerstand. Mensen ervaren het als iets onbekends en worden uit hun comfortzone getrokken. Maar juist daardoor komen ze in hun groeizone, waarbinnen zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en professioneel groeien. Uiteindelijk komen ze hiermee in een nieuwe comfortzone.

Duurzame transformatie vraagt om het richten van een zwerm waarin medewerkers geëmpowerd worden en een groei-mindset gecreëerd wordt. Om zo een beweging op gang te brengen, waarbij houding, gedrag en drijfveren van alle medewerkers bepalend zijn voor het behalen van een duurzaam resultaat. Hiermee stijgt de organisatie boven zichzelf uit en wordt het beste in elkaar naar boven gehaald. Want alleen kun je het verschil bedenken, maar met elkaar kun je het verschil WAAR maken.

Samenwerkingswiel - Sanne Smeedt - Individuele en Organisatie Coaching
Sannesmeedt - verbinding

thema's in dit traject

Verdiep

Verbind

Verwezelijk

Schud het collectief op
- Sanne de Haan

Ben jij enthousiast?

Neem dan snel contact met mij op over het organisatietransformatie programma van jouw keuze.
En heb je vragen? Stel ze dan gerust!

Ik hoop je snel te spreken.

Sanne

Sannesmeedt - infinity icoon

Sanne Smeedt maakt gebruik van cookies om content te personaliseren en om websiteverkeer te analyseren.