Strategisch adviseur bij de Gemeente Heerenveen

Rol

Strategisch adviseur / Procesbegeleider: Organisatieontwikkeling & implementatie opgavesturing/omgevingsgericht werken

Referentie

Marion Mulder – Adjunct-Directeur gemeente Heerenveen
Sannesmeedt - verbinding

Op welk punt stonden jullie met de gemeente Heerenveen, voordat je met mij ging samenwerken?

Wij stonden voor de vraag hoe wij ervoor kunnen zorgen dat de organisatieontwikkeling van iedereen zou kunnen worden. Hoe kunnen we medewerkers laten meedenken, meedoen en meebeslissen? Hoe kunnen we zorgen dat leidinggevenden eigenaarschap kunnen en willen nemen voor de organisatie(ontwikkeling) als geheel. Dus vooral de vraag hoe we de visie en doelen en nieuw gedrag in ieders DNA krijgen.

Wat was hetgeen je vooraf graag wilde verhelpen of verbeteren? 

Wij zijn geneigd vooral te gaan doen. Vanuit een visie hup naar activiteiten. Ik wilde meer aandacht voor visie en doelen (denkrichting) en strategie (aanpak)

Welke twijfels had je vooraf voordat je met mij ging samenwerken?  

Mijn twijfel zat er in of jij me kon helpen met bovenstaande twee vragen terwijl je de organisatie niet kende.

Wat was je ervaring in samenwerking met mij? 

Je kunt je heel snel een beeld vormen van wat er speelt. Je luistert heel goed en je neemt goed waar. Je oordeelt niet maar geeft terug wat je ziet en ervaart en geeft eerlijke feedback.

Je hebt me goed kunnen adviseren over de vragen waar ik mee zat en me laten inzien dat de knoppen waar ik aan kon draaien bij mezelf lagen. Alleen door zelf anders te gedragen kon ik ander gedrag bij anderen beïnvloeden. Dat heeft me bewust gemaakt van mijn kracht én mijn valkuilen. Dat gold overigens niet alleen voor mij maar ook voor bijvoorbeeld de afdelingshoofden.

Wat heeft onze samenwerking je opgeleverd? 

Meer inzicht in mijzelf, mijn kracht en mijn valkuilen. Het beter lezen van signalen, ernaar luisteren en handelen. Een breder gedragsrepertoire in kunnen zetten om te bereiken wat ik wil bereiken.

Hoe zou je mij omschrijven en wat typeert mij als mens / adviseur? 

Je bent analytisch op het proces en gedrag om je heen. Met oog voor de inhoud en beoogde doelen. Je zet anderen in hun kracht. Je adviseert over processen en strategie. Je doet aan procesbegeleiding van groepen; geeft ruimte aan mensen om zelf de denkrichtingen eigen te maken. Neemt niet over maar maakt wakker en stimuleert anderen tot ander gedrag. Daarbij was je voor mij behalve adviserend ook coachend.

Aan wie zou je mijn diensten aanbevelen? 

Aan iedereen die teveel op resultaten gericht is en te weinig aandacht heeft voor het proces en de strategie. En die moet opereren in complexe krachtenvelden. En iedereen die open staat voor feedback en zichzelf wil verbeteren.

Wat vind je verder nog leuk om te vertellen? 

Ik vind het bijzonder dat jij, hoewel je relatief jong bent, zo wijs bent als het gaat om strategie (proces en gedrag). En de authentieke manier waarop je dit doet , waarop je feedback geeft en coacht. En ik vond het leuk om je als persoon beter te leren kennen. Je investeert veel in de relatie en checkt continu of we op de goede weg zijn. Dat is plezierig en geeft vertrouwen.

Sannesmeedt - infinity icoon

Sanne Smeedt maakt gebruik van cookies om content te personaliseren en om websiteverkeer te analyseren.